התפקיד של הנחושת בגופך
כמו רוב המינרלים שהגוף זקוק להם בכמויות קטנות, הנחושת פועלת כאנזים שהוא קו-פקטור במספר תהליכים מטבוליים חשובים בגוף. בין כל התפקודים הרבים שלה, עוזרת הנחושת ביצירת עצם, המוגלובין ותאי דם אדומים, ועל כן גם מאפשרת הובלה יעילה של חמצן בגוף כולו.
בנוסף, מקיימת הנחושת שיווי משקל עם ויטמין C ועם אבץ, ליצירת אלסטין (חלבון עורי), קולגן ועוד חלבונים מבניים בסחוס ובגידים. היא גם מעורבת בתהליכי ריפוי, ייצור אנרגיה, הענקת צבע לשיער (ייצור מלנין) והרגישות לטעם.
הנחושת מגבירה את ספיגת הברזל באמצעות החלבון צרולופלסמין, אשר אליו נקשרת הנחושת שבדם, ונישאת בדם באמצעותו. הנחושת גם מסייעת בתהליך המטבולי של מספר חומצות שומן, ועוזרות למנוע נזק חמצוני, בכך שהיא משמשת כקו-פקטור לסופראוקסיד-דיסמוטאז. בנוסף, יש צורך בנחושת לתהליך המיאלינציה (ציפוי תאי העצב במיאלין), המבודד את תאי העצב מבחינה חשמלית, וכן היא משמשת כקו-פקטור בתהליך הסינתזה של הנוירוטרנסמיטור נוראפינפרין.
תסמיני חוסר בנחושת:
בשל תפקודה של הנחושת ביצירת קולגן, חוסר בנחושת עלול לבוא לידי ביטוי בהיווצרות אוסטיאופורוזיס. תסמינים אחרים לחוסר הם אנמיה (בשל התפקוד ביצירת המוגלובין), התקרחות, שלשול, חולשה כללית, תפקוד נשימתי לקוי, מיאלופתיה, ירידה בכמות הפיגמנט בעור, ירידת התנגודת לדלקת זיהומית ועליה ברמת הטריגליצרידים. יש גם ממצאים הקושרים חוסר בנחושת לעליה בנזק חמצוני לממברנות התאים.