גם בלי צליאק – גלוטן יכול להזיק.

אם אתם חווים נפיחות, כאבי בטן, עייפות או כאבי ראש – אבל כל הבדיקות לצליאק יוצאות תקינות – ייתכן שאתם סובלים מתופעה מוכרת בשם רגישות לגלוטן שאינה צליאק (NCGS).

זו לא אלרגיה, ולא צליאק – אבל הגוף מגיב. ויותר ויותר מחקרים מראים: זו תופעה אמיתית, עם סמנים ביולוגיים ברורים.

מה זה בעצם NCGS?

רגישות לגלוטן שאינה צליאק (NCGS) מתארת אנשים שסובלים מתסמינים לאחר אכילת חיטה וגלוטן – אבל אינם חולי צליאק ואינם אלרגיים.
התסמינים מגוונים, וכוללים:

  • כאבי בטן, נפיחות, שלשול או עצירות

  • עייפות כרונית, "ערפל מוחי", כאבי ראש

  • דלקות מפרקים, כאבים מפושטים, שינויים במצב הרוח

ומה אומרים המחקרים?

במחקר עדכני, חולקו משתתפים לשלוש קבוצות: חולי צליאק, אנשים בריאים, ואנשים עם NCGS. לאחר חשיפה לחיטה, נמצאו אצל קבוצת ה־NCGS:

  • עלייה בחלבון FABP2 – שמצביע על פגיעה ברירית המעי

  • סימנים לתגובה חיסונית – כולל רמות גבוהות של CD14 ו־LPS

  • ולאחר הפסקת חיטה – שיפור ברור בתסמינים וחזרה לערכים ביולוגיים תקינים

איך בודקים אם זה קורה גם אצלכם?

למרות ש-NCGS עדיין לא ניתנת לאבחון חד-משמעי בבדיקת דם רגילה, אפשר להבין הרבה דרך תגובת הגוף למזון.
לשם כך קיימות בדיקות רגישות למזון מבוססות IgG – שיכולות להצביע על תגובה חיסונית שקטה ומצטברת.

תגובה חיסונית שקטה – שלא מתגלה בבדיקות הרגילות

בדיקות IgG בודקות נוגדנים שונה מהבדיקות הרגילות בקופה (IgE).
בעוד שאלרגיה קלאסית מתפרצת מיד, IgG מזהה תגובה מאוחרת, שיכולה להתרחש שעות או ימים לאחר האכילה – ולכן קשה לזהות אותה לבד.

לדברי ד"ר קמיל לינרס, חוקר אימונולוגיה קלינית:

❝בדיקות IgG מאפשרות לנו לחשוף תגובות דלקתיות מתמשכות – גם כשכל יתר הבדיקות נראות תקינות. עבור אנשים שסובלים מתסמינים לא מוסברים, זו פריצת דרך❞.

מעניין לגלות שאלפי אנשים שכבר עברו את הבדיקה דיווחו על שיפור משמעותי בתסמינים – גם כאלה שנמשכו שנים ללא מענה ברור.

לסיכום

גם אם אינכם חולי צליאק, ייתכן שהגוף שלכם מגיב לגלוטן – בדרך אחרת, סמויה יותר, אך לא פחות משמעותית.
בדיקת רגישות למזון מבוססת IgG יכולה לעזור להבין את הדפוס האישי של הגוף – ולבנות תפריט שמתאים באמת.

לפרטים נוספים על בדיקת רגישות למזון

כתבות נוספות

 צריכת אבוקדו בהריון

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

קרא עוד

קרקר קמח טף

למה קמח טף?
כי יש בו יותר סיבים וחלבון
כי יש בו יותר ברזל, סידן ומגנזיום בהשוואה לקמחים אחרים
הוא ללא גלוטן

קרא עוד
סל הקניות שלך ריק כרגע.

חזור לחנות