אחד הסיפורים שאנחנו מאוד אוהבים הוא הסיפור של מאיה, לקוחה שלנו – מתוך ראיון שפורסם ב־Ynet

ד"ר אמיליה בארט, נוירולוגית מומחית, מסבירה מה ההבדל בין אלרגיה, רגישות וטריגר, ואיך ניתן לבדוק האם מזון מסוים מחמיר את המיגרנות. מיגרנה היא לא "עוד כאב ראש". מדובר בתופעה מורכבת שיכולה להיות מושפעת מגורמים רבים – בהם גם תזונה. https://www.youtube.com/watch?v=xzDKxSx6kro מה ההבדל בין אלרגיה, רגישות וטריגר? אלרגיה למזון – תגובה חדה ומהירה של הגוף (IgE). דוגמה: אלרגיה לבוטנים שעלולה להיות מסכנת חיים. רגישות למזון – תגובה איטית יותר (IgG),
אם אתם חווים נפיחות, כאבי בטן, עייפות או כאבי ראש – אבל כל הבדיקות לצליאק יוצאות תקינות – ייתכן שאתם סובלים מתופעה מוכרת בשם רגישות לגלוטן שאינה צליאק (NCGS). זו לא אלרגיה, ולא צליאק – אבל הגוף מגיב. ויותר ויותר מחקרים מראים: זו תופעה אמיתית, עם סמנים ביולוגיים ברורים. מה זה בעצם NCGS? רגישות לגלוטן שאינה צליאק (NCGS) מתארת אנשים שסובלים מתסמינים לאחר אכילת חיטה וגלוטן – אבל אינם
למה קמח טף?
כי יש בו יותר סיבים וחלבון
כי יש בו יותר ברזל, סידן ומגנזיום בהשוואה לקמחים אחרים
הוא ללא גלוטן