חשיבות האבץ אצל ילדים ומבוגרים
התפקיד העיקרי של אבץ הוא לשפעל כמעט 200 אזימי-אבץ שהם בעלי תפקיד חיוני בוויסות התא, בתפקוד החיסוני, איזון חומצה/ בסיס, DNA, RNA, וכן בסינתזת חלבונים, מטבוליזם של שומנים, ייצור אקוזנואידים, ובתהליך העיכול.
בנוסף, מהווה האבץ גם מרכיב במולקולת האינסולין (מטבוליזם של האנרגיה), הורמונים של התימוס (תפקוד חיסוני) ושל gustin (אנזים המופרש בבלוטת הרוק וקובע לגבי חדות חוש הטעם).
תסמיני חוסר אבץ
תסמינים של חוסר באבץ הנם: עייפות, דרמטיטיס, אקנה, איבוד חוש הטעם, ריפוי פצעים איטי, אנורקסיה, חיסוניות ירודה, עיכוב בגדילה, היפוגונדיזם ועיכוב בהתפתחות המינית, שלשול, מבנה בלתי תקין של עצמות השלד, אלופציה, הפרעות התנהגות, נקודות לבנות על הציפורניים, עקרות ועיוורון לילה.
אלה הנמצאים בסיכון לחוסר באבץ הם אלכוהוליסטים, מי שתזונתו לקויה, ספיגה לקויה (מחלת קרוהן, מחלת הצליאק), הזנה ממושכת מהנקה או תחליף הנקה החסרים את היסוד, מחלת כליות כרונית, אנשים אנורקטיים, מי שמצוי במשטר דיאטה מגבילה, נשים הרות, קשישים, וחולים באנמיה חרמשית.
מידע אודות מקורות עשירים באבץ, וגבול הצריכה המרבית:
המקורות התזונתיים העשירים באבץ (למנת הגשה) הם:
בשרים אדומים
נבט חיטה
גרעינים
אגוזים
מוצרי סויה
קטניות
תפוחי אדמה
מוצרי דגני בוקר המועשרים באבץ
תרכובות שמקורן בבשרים, מגבירים את ספיגת האבץ הבא ממקור צמחי.