מגנזיום, חיוני לתפקוד התקין של התא

חשיבות המגנזיום

מגנזיום נמצא בעיקר במרווח הבן-תאי, שם הוא חיוני עבור תפקוד תקין של התאים. מגנזיום הנו במקום השני לקתיון הבין תאי הנפוץ ביותר (לאחר אשלגן). תפקודי המגנזיום הם רבים וחיוניים, בהם שפעול אנזימים (יותר מ-300 סוגים), פעילות עצב-שריר, הובלת חומרים ואינטראקציות הנעשות דרך ממברנת התא, מטבוליזם של אנרגיה (פחמימות, שומנים, חלבונים) ותפקידים לגבי מטבוליזם של סידן וזרחן.
תסמיני חוסר:
תסמיני החוסר הם גם חמורים ביותר (הסימנים ע״ש שווסטק וטרוסו [Chvostek's and Trousseau's Signs], עווית שרירים, טטניה, הפרעות קצב לב, אטקסיה [Ataxia; בעברית: שיגשון], ורטיגו, פרכוסים, תסמונת מוחית אורגנית) וגם כרוניים (פקקת וורידים, אנמיה המוליטית, אובדן עצם, מערכת חיסונית מוחלשת, ריפוי פצעים לא תקין, גריות יתר, חריקת שיניים , היפר-ליפידמיה, עייפות, יתר לחץ דם).

מבוגרים וילדים המצויים בסיכון לחוסר במגנזיום הם:

אנשים הסובלים מספיגה לקויה, תזונה לקויה, אלכוהוליסטים, סוכרתיים, המקבלים טיפול מְשַׁתֵּן, ילדים, קשישים, נשים הרות ומיניקות, נשים לאחר גיל הבלות עם אוסטאופורוזיס, אתלטים, בטיפול בדיגיטליס, בטיפול אנטיביוטי ממושך, בטיפול כימותרפי ובתרופות המדכאות את מערכת החיסון. בנוסף, למחלות הבאות יש קשר עם חוסר במגנזיום: מחלות לב וכלי דם, שחמת הכבד (צירוזיס), מחלת כליות, מחלות של יותרת התריס (parathyroid), בעיות בבלוטת התריס (thyroid).

מידע אודות מקורות עשירים במגנזיום:

המקורות התזונתיים העשירים ביותר במגנזיום (למנת הגשה) הם:
תוסף תזונה
גרעינים (בעיקר גרעיני דלעת)
אגוזים
פולי סויה
דגנים מלאים
תפוחי אדמה
קטניות
ירקות טריים

כתבות נוספות

מיגרנה ורגישות למזון

ד"ר אמיליה בארט, נוירולוגית מומחית, מסבירה מה ההבדל בין אלרגיה, רגישות וטריגר, ואיך ניתן לבדוק האם מזון מסוים מחמיר את המיגרנות. מיגרנה היא לא "עוד כאב ראש". מדובר בתופעה מורכבת שיכולה להיות מושפעת מגורמים רבים – בהם גם תזונה.  https://www.youtube.com/watch?v=xzDKxSx6kro מה ההבדל בין אלרגיה, רגישות וטריגר? אלרגיה למזון – תגובה חדה ומהירה של הגוף (IgE). דוגמה: אלרגיה לבוטנים שעלולה להיות מסכנת חיים. רגישות למזון – תגובה איטית יותר (IgG),

קרא עוד

גם בלי צליאק – גלוטן יכול להזיק.

אם אתם חווים נפיחות, כאבי בטן, עייפות או כאבי ראש – אבל כל הבדיקות לצליאק יוצאות תקינות – ייתכן שאתם סובלים מתופעה מוכרת בשם רגישות לגלוטן שאינה צליאק (NCGS). זו לא אלרגיה, ולא צליאק – אבל הגוף מגיב. ויותר ויותר מחקרים מראים: זו תופעה אמיתית, עם סמנים ביולוגיים ברורים. מה זה בעצם NCGS? רגישות לגלוטן שאינה צליאק (NCGS) מתארת אנשים שסובלים מתסמינים לאחר אכילת חיטה וגלוטן – אבל אינם

קרא עוד

תפריט נגישות

סל הקניות שלך ריק כרגע.

חזור לחנות