הצורך בגלוטתיון

הצורך בגלוטתיון

לגלוטתיון יש השלכות לגבי תפקודים תאיים רבים כולל הגנה נוגדת חמצון ודה-טוקסיפיקציה (סילוק רעלים). הוא חיוני גם לתחזוקה של שלמות ממברנת התא בתאי הדם האדומים. ריכוז הגלוטתיון התוך תאי, נובע בעיקר מסינתזה תוך תאית, שכן מעט מאוד תאים צורכים גלוטתיון ישירות מהנוזל החוץ תאי. הריכוז הגבוה של גלוטתיון, למעשה בכל התאים, מצביע על חשיבותו בתהליכים מטבוליים ובתהליכי דה-טוקסיפיקציה חמצוניים. גלוטתיון יכול להיחשב כנוגד החמצון הראשון במעלה.

תסמיני חוסר בגלוטתיון :

מגוון גדול של מצבי בריאות בעייתיים בבני אדם כגון זיקנה, סרטן, טרשת עורקים, דלקת מפרקים, דלקות ויראליות, איידס, בעיות לב וכלי דם, מחלות ניווניות של מערכת העצבים ומחלות ריאות עלולים להיווצר או להחמיר על ידי "רדיקלים חופשיים". הטיפול בהם או המניעה לרוב מצריכה נוגדי חמצון כגון ויטמין C, וויטמין E, קרוטנואידים וסלניום. גלוטתיון הוא מרכיב חיוני במערכת הנוגדת חמצון: מייצר "אפקט חסכון" עבור טוקופרול ואסקורבאט, על ידי הפחתת הכמות של הצורות המחומצנות, ועל ידי חיסול המימן-על חמצני באמצעות תגובה עם גלוטתיון-על חמצני. תפקודי הגלוטתיון בתא להפחתת יצירת LDL מחומצן, נתונים תחת השפעתה של התפתחות טרשת עורקים. לימפוציטים -T הופכים עניים בגלוטתיון בהתקדמות של מחלת האיידס הפוגעת בתפקוד מערכת החיסון. גלוטתיון נדרש גם לשם סינתזה של כמה פרוסטגלנדינים של חומצות השומן הרב-בלתי רוויות n-3 ו- n-6 החשובות בתגובה האנטי דלקתית (נגד דלקת לא זיהומית). מטופלים עם תסמונת מצוקה נשימתית של המבוגר מושפעים לטובה מטיפול המעלה את כמות הגלוטתיון התוך תאי.

כתבות נוספות

מיגרנה ורגישות למזון

ד"ר אמיליה בארט, נוירולוגית מומחית, מסבירה מה ההבדל בין אלרגיה, רגישות וטריגר, ואיך ניתן לבדוק האם מזון מסוים מחמיר את המיגרנות. מיגרנה היא לא "עוד כאב ראש". מדובר בתופעה מורכבת שיכולה להיות מושפעת מגורמים רבים – בהם גם תזונה.  https://www.youtube.com/watch?v=xzDKxSx6kro מה ההבדל בין אלרגיה, רגישות וטריגר? אלרגיה למזון – תגובה חדה ומהירה של הגוף (IgE). דוגמה: אלרגיה לבוטנים שעלולה להיות מסכנת חיים. רגישות למזון – תגובה איטית יותר (IgG),

קרא עוד

גם בלי צליאק – גלוטן יכול להזיק.

אם אתם חווים נפיחות, כאבי בטן, עייפות או כאבי ראש – אבל כל הבדיקות לצליאק יוצאות תקינות – ייתכן שאתם סובלים מתופעה מוכרת בשם רגישות לגלוטן שאינה צליאק (NCGS). זו לא אלרגיה, ולא צליאק – אבל הגוף מגיב. ויותר ויותר מחקרים מראים: זו תופעה אמיתית, עם סמנים ביולוגיים ברורים. מה זה בעצם NCGS? רגישות לגלוטן שאינה צליאק (NCGS) מתארת אנשים שסובלים מתסמינים לאחר אכילת חיטה וגלוטן – אבל אינם

קרא עוד
סל הקניות שלך ריק כרגע.

חזור לחנות