אין זה בהכרח המזון שאתה משער…
בימים אלה, נראה שכולם מצטרפים לחגיגת ה'מזון ללא גלוטן'. מדפי המרכולים עמוסים במוצרים נטולי גורם זה או אחר, ויותר ויותר אנשים שואפים להימנע ממזונות מסוימים, בהיותם מושפעים מדיאטות אופנתיות ומידוענים. אך לאמיתו של דבר, יש לזכור כי לכל אחד תהיה תגובה שונה לאותו מזון. אותה 'טביעת אצבעות' ייחודית בתגובה למזון אשר הזכרנו קודם לכן, משמעותה שתגובתיות מסוימת למזון אצל האחד, אינה דומה לזו שתהיה אצל האחר.
בנוסף, המזונות ה'בעייתיים' הינם רבים ושונים! אנו עלולים לחטוא בהאשמת הלחם או בדעה שלילית על מוצרי חלב, בעוד שלמעשה, כל מזון עשוי להיות מחולל בעיות בפוטנציה – מסַרטני מאכל ועד תפוחי אדמה. במקרה של ספק, תוכלו לקבל את האישור לו אתם זקוק באמצעות בדיקת דם פשוטה באצבע.
יש מזונות אשר להם יותר משם אחד…
אפילו מתוך כוונה טובה ביותר, אריזות המזון עלולות להוות מכשלה. שימוש בכינויים, החל בכינוי מוזר כגון 'לציטין' עבור ביצים, ועד לשמות חלופיים כגון 'חלבונים שעברו הידרוליזה' עבור שמרים, עשוי להקשות על הידיעה ממה להימנע.
כך שאם תתפוס אותנו סורקים את התוויות במרכול, או זורקים מבט על האריזה, אנו פשוט תרים בקפידה אחר מזונות בעייתיים חמקניים.
זו איננה אופנה חולפת…
קל להניח, עם כל הבָּאז התקשורתי אודות מזונות נטולי מרכיבים שונים, שאנו פשוט נוהים בעקבות ההמונים, אך אין זה כך. כאשר בערך 45% מאוכלוסיית המבוגרים בבריטניה סובלים מאי סבילות למזון, יותר ויותר מאתנו נוקטים צעדים לגילוי המזונות הבעייתיים עבורנו, ולהבין מהם השינויים אותם עלינו לבצע על מנת להיטיב את תפריט המזון שלנו ואת רווחתנו.
זו איננה אלרגיה…
'אי סבילות למזון' ו'אלרגיה למזון' נתפסות לרוב כשתי גרסאות לאותו הדבר, אך התהליך הביולוגי שבבסיסן, ואופן השפעתן על האדם, שונים ביותר. שלא כמו האלרגיה, אי סבילות למזון היא הרבה יותר נפוצה בדרך כלל, וכרוכה לרוב בתגובה ביולוגית מושהית אשר, אף שהיא פוגעת בנוחות ואינה נעימה, אין בה סיכון חיים. בעוד האלרגיה הנה תגובה מידית, אי סבילות עשויה להופיע גם עד 72 שעות מאוחר יותר.
אנו אוהבים אוכל!
אל נא תטעו לחשוב שאנשים בעלי אי סבילות הנם משביתי שמחה קולינריים – אנו אוהבים אוכל בדיוק כמו אלה שאינם סובלים מכך! הכרת המזונות הבעייתיים עבורנו משמעותה כי עלינו למצוא דרכים יצירתיות יותר להחליף את המרכיבים מהם אנו בוחרים להימנע, ודבר זה עשוי להביא אותנו לחלופות בלתי צפויות וטעימות להפליא.
טרם מצאת את המזון הבעייתי עבורך, אך הנך חושד שדבר מה בתפריטך גורם לבעיות? מצא את המזון הייחודי לך באמצעות בדיקת WLAB למזונות ומשקאות – בדיקה פשוטה מן הבית אל המעבדה, בשילוב התמיכה של יעוץ תזונתי-טיפולי אישי.