רפואה אינטגרטיבית הנקראת באנגלית Functional Medicine, הינה תחום ברפואה שמטרתה לבחון את הסיבות להופעת סימפטומים ומצבי מחלה. זהו תחום ברפואה, הנעשה פופולרי בארה"ב ובו בוחנים את שורש הבעיה, תוך בדיקת כל מערכות גופו של המטופל ולא רק התייחסות לתחום רפואה ספציפי. כך לדוגמה, מטופל שסובל מאקנה, ברפואה הקונבנציונאלית, יקבל מרופא עור, תרופה כמו משחה אנטיביוטית או רואקוטן, אך ברפואה האינטגרטיבית, הרופא יבחן את שלל הסיבות האפשריות להופעת האקנה. האבחון יעשה תוך שימוש בשלל בדיקות משלימות שאינן שכיחות ברפואה הקונבנציונאלית, תשאול מקיף של הרגלי תזונה ואורח חיים, כן….הרופא עצמו מקדיש יותר משעה מזמנו כדי ללמוד לעומק את מטופלו.
הטיפול בתחום הרפואה האינטגרטיבית הינו מגוון בהשוואה לרפואה הקונבנציונאלית וכולל שינויים בתזונה ואורח החיים, טיפול בסטרס והפחתתו, תוספי תזונה, צמחי מרפא ובמידת הצורך, טיפול תרופתי קונבנציונאלי.
ללא ספק, רפואה קונבנציונאלית ובעיקר זו העוסקת בטיפול נמרץ, טיפול בטראומה, אורטופדיה, טיפול במחלות זיהומיות וכו' הינה חיונית ואין לה תחליף. אך תחלואה כרונית, לעומת זאת, הינה מורכבת ונובעת מסיבות מגוונות ודורשת סוג טיפול שונה מזה המוצע כיום ברפואה הקונבנציונאלית. רפואה אינטגרטיבית רוצה לפתור בעיות מן השורש ולא רק לשים עליהם פלסטר ולכן מציעה טיפול מותאם אישית המשלב רפואה מערבית עם רפואה אלטרנטיבית במטרה לטפל, למנוע ולתחזק בבריאות איתנה את המטופלים הפונים אליה.
רפואה אינטגרטיבית מקדמת מודעות לגופינו ושמירה על אורח חיים בריא.
להלן מספר טיפים לשמירה על אורח חיים בריא ותזונה בריאה לאורך זמן:
1) תהיו מציאותיים לגבי היכולות שלכם, אל תתחייבו למשהו שאינכם יכולים לעמוד בו, לדוגמה: "אחרי החגים אני לא נוגע בפחמימות", זוהי אמירה מאתגרת. אמנם הצבת מטרות היא חשובה, אך חשוב יותר מכך, היא הצבת מטרות שניתן לעמוד בהם. אמירה כמו "אחרי החגים אני מוריד מנת לחם ביום" או "מחליף את מנת הפסטה בקינואה" הינה אמירה שעבור אנשים מסוימים תהא יותר מציאותית ופחות מאתגרת.
2) כתבו יומן אכילה ופעילות גופנית. הרבה יותר קל לשמור ולדבוק בתזונה בריאה ופעילות גופנית, כשיש לנו תיעוד כתוב. זה עוזר לנו להיות מודעים יותר למה שאנחנו אוכלים, כמויות שאנחנו אוכלים והנסיבות לאירועים של אכילה לא מודעת. בנוסף כתיבת יומן אכילה עוזרת לאתר התנהגויות אכילה שדורשות שינוי, כמו אכילה מוגברת בשעות הלילה וכד'.
3) כל יום הוא יום חדש, אל תישברו בגלל יום אחד רע. לכולנו יש נפילות, אבל אל תוותרו על המטרות שקבעתן לשנה החדשה בגלל מעידה אחת. אם שמירה על המטרות היא מאתגרת מידי, כדאי לחשוב מחדש על מטרות שמתאימות יותר לאורח החיים הקיים. עדיף להתחיל לאט ובטוח.
4) שתו מים, הגוף מורכב מכ 60% מים. מים הם המדיום בהם מתרחשים כל התהליכים המטבוליים בגוף ובאמצעותם יחד עם הכליות, הגוף יכול להתנקות ולסלק רעלנים מהגוף. על כן, שתייה מספקת דרושה לתפקוד תקין של הגוף, לתחושת חיוניות והתנקות. כיצד תדעו שאתם שותים מספיק? לפי צבע השתן, צהבהב בהיר.
מעבדת WLAB הינה מעבדה מובילה המתמחה בתזונה ורפואה משלימה הכוללות בדיקות רכיבי תזונה, בדיקת רגישויות למזון, בדיקת רעלנים, בדיקות מטבוליות ועוד. מטרת המעבדה היא לשפר את הסטאטוס התזונתי של לקוחותיה ועזרה במתן אבחון במצבים כרוניים.
לתיאום שיחת ייעוץ חינם, או לכל שאלה צרו איתנו קשר
contact@wlab.co.il או בטלפון 073-201-0162