תפקיד:
חומצה פנטוטנית היא בעלת תפקיד משמעותי בייצור אנרגיה מחומרי מזון. פנטוטן הוא מרכיב של קו-אנזים A, שהוא חיוני עבור מטבוליזם של דו פחמניים (קבוצות אצטיל). קבוצות האצטיל משתתפות בתהליך שחרור האנרגיה מפחמימות, שומנים, חלבונים ותרכובות אחרות, וגם בסינתזה של שומנים, כולסטרול, הורמונים סטרואידים, פורפירין ופוספוליפידים.
תסמיני חסר:
תסמינים של חסר בפנטוטנאט אינם נפוצים, בשל שכיחותו הרבה בכל המזונות. בכל אופן, חוסר בפנטוטן אצל בני אדם יתבטא בעייפות, דיכאון, רגליים שורפות, דרמטיטיס, תחושת בעירה או כאב בזרועות וברגליים, אנורקסיה, בחילה, קלקול קיבה, גריות יתר, התעלפויות, אובדן שיער, קצב לב גבוה ומועדות לדלקת זיהומית.
מידע תזונתי:
מקורות תזונה העשירים ביותר בפנטוטן (למנת הגשה) הם:
שמרים תזונתיים, תוספי תזונה, בשרים, קטניות, מוצרים מדגנים מלאים, נבט חיטה, ירקות, אגוזים, גרעינים.
הכמות המוערכת כבטוחה לצריכה יומית של פנטוטן בתפריט היא 4-7 מ"ג למבוגר. נטילה של פנטוטן דרך הפה לא הייתה רעילה במינונים של עד 10 גרם ליום. מינונים גבוהים יותר עלולים לגרום לשלשול.
בדיקת הסטטוס תזונתי של WLAB מודדת 35 מרכיבי תזונה כגון ויטמין B12 וויטמין B2.
איזון תזונתי ממלא תפקיד מרכזי בבריאות אופטימלית, מניעת מחלות כרוניות, וניהול תהליך ההזדקנות.
האם אתם מוצאים את עצמכם חשים מתח נפשי, עייפות או אולי מעט מדוכאים?
האם אתם לוקחים מרשמים רפואיים על מנת להקל על התסמינים אך תוהים מדוע מצב זה קיים בכלל?
האם תרצו להמריץ כעת את מערכת החיסון שלכם כדי למנוע מחלות כרוניות בעתיד?
תבחין מיקרו-נוטריינט של WLAB מציע את השיטה המדויקת ביותר והמוכחת מדעית, למדידת חוסרים תזונתיים.
ויטמין A, ויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין B3, ויטמין B6, ויטמין B12, ביוטין, פולאט פנטוטנאט, ויטמין C, ויטמין D, ויטמין K, ויטמין E, סידן, מגנזיום, מנג,ן אבץ, נחושת, חומצות אמיניות, אספרגין, גלוטמין, סרין, חומצות שומן, חומצה אולאית, נוגדי חמצון, חומצה ליפואית, אלפא קו-אנזים Q10, ציסטאין, גלוטתיון, סלניום, כרום, רגישות לפרוקטוז, מטבוליזם של גלוקוז-אינסולין, מטבוליטים כולין, אינוזיטול, קרניטין, נוגדי חמצון כמכלול – עבור סך כל התפקוד של נוגדי החמצון, מערכת החיסוניות כמכלול – סך כל התגובה החיסונית.
לפרטים נוספים על הבדיקה