תפקיד:

ויטמין A הנו משפחה של תרכובות שומן מסיס (קרוטנואידים) אשר ממלאים תפקיד חשוב בחוש הראייה, גדילת עצמות, רבייה ותהליך ההתמיינות וההתמחות של תאים. הוא גם מסייע בוויסות המערכת החיסונית, בכך שהוא מעודד תפקוד מיטבי של הלימפוציטים, המגנים מפני דלקות חיידקיות ונגיפיות (ויראליות). רטינול (ויטמין A) תומך בקיומם של ממברנות חיצוניות (אפיתל) בעיניים ובמערכת הנשימה, צינורות השתן והמעיים. ויטמין A גם מקדם מצב של תפקוד בריא ואחדות של העור. רטינול הינו הצורה הפעילה ביותר של ויטמין A והוא מסונתז בגוף על ידי הפיכתו של פרו-ויטמין A, בעיקר בתא-קרוטן, לרטינול. ליקופן, לוטאין וזיאקסנטין הנם קרוטנואידים שאין להם פעילות של ויטמין A, אך יש להם תכונות אחרות המקדמות בריאות. המחקרים אינם פסקניים באשר לתפקיד שוויטמיןA  ממלא כנוגד חמצון.

תסמיני חסר:

מערכות פיזיולוגיות רבות עשויות להיות מושפעות מחסר בוויטמין A. התחדשות לקויה של תאי אפיתל תיתכן כתוצאה של היפרקֶרטיזציה של העור, בעיות עם מערכת המין והשתן בתחום הרבייה (פריון מוחלש), תפקוד לקוי של מערכת העיכול והמרה או הריאות. מטופלים הסובלים מהמחלות צליאק, קרוהן ובעיות עם הלבלב נחשדים במיוחד בחוסר של ויטמין A בשל ספיגה לקויה. חסר בוויטמין A עלול להביא לעיוורון לילה ו/או ניוון אפיתליאלי של העיניים. גם המערכת החיסונית עלולה להיפגע, בכך שרמת התאים הלבנים בדם תרד ותהיה פגיעה גם בחלק התאי וגם בחלק הנוזלי של המערכת החיסונית. ויטמין A חיוני גם בהתפתחות תקינה של השלד, וחוסר בו עלול לגרום פיגור בגדילה או בניה לא תקינה של העצם. חסר בוויטמין A לרוב קשורה עם הגבלות מחמירות בתפריט ועודף צריכה של אלכוהול.

מידע תזונתי:

ויטמין A מצוי במזון מן החי כגון ביצים שלמות, חלב או כבד. דגני בוקר מועשרים בוויטמינים מספקים גם הם ויטמין A. רוב מקורות המזון הצמחי מכילים קרוטנואידים שהם פרו-ויטמין A , ומקורות עשירים שלהם הנם פירות כגון מלון מזן cantaloupe, משמש ומנגו. בירקות נכללים גזר, תרד, כרוב עלים ואפונה ירוקה. המנה היומית המומלצת של ויטמין A נרשמת במיקרוגרמים של שקולות רטינול (Retinol Activity Equivalents [RAE]) כדי להביא בחשבון את ההבדל בין הפעילות הביולוגית של רטינול (ויטמין A) ושל קרוטנואידים שהם פרו-ויטמין A. המנה היומית המומלצת (RDA) לגבר מבוגר היא 3000 IU , ועבור נשים שאינן הרות היא 1500 IU. אין RDA עבור קרטנואידים שהם פרו-ויטמין A. חשוב לדעת, רמה מספקת של אבץ נדרש לסנתז חלבון קושר רטינול (RBP) המוביל ויטמין A. לכן, חוסר באבץ מגביל את יכולתו של הגוף להוביל ויטמין A מן המאגרים שלו בכבד.

צריכה עודפת של ויטמין A היא רעילה ויש להימנע מכך. בעיות של חוסר תקינות הכבד, צפיפות עצם נמוכה (אוסטיאופורוזיס) והפרעות במערכת העצבים המרכזית עשויים לקרות כתוצאה של היפרוויטמינוזיס A. (עודף בוויטמין A). סימנים מוקדמים לרעילות הם עור מתקלף/מגרד, ציפורניים שביות, עור צהבהב, אלופציה (אובדן שיער) וכאב בעצמות/מפרקים. פרו-ויטמין A (בתא-קרוטן ותערובת של קרטנואידים) הם הרבה פחות רעילים ואינם קשורים עם תופעות הלוואי הנפוצות של עודף צריכת ויטמין A.

בדיקת הסטטוס תזונתי של WLAB מודדת 35 מרכיבי תזונה כגון ויטמין A וויטמין B1.

איזון תזונתי ממלא תפקיד מרכזי בבריאות אופטימלית, מניעת מחלות כרוניות, וניהול תהליך ההזדקנות.
האם אתם מוצאים את עצמכם חשים מתח נפשי, עייפות או אולי מעט מדוכאים?
האם אתם לוקחים מרשמים רפואיים על מנת להקל על התסמינים אך תוהים מדוע מצב זה קיים בכלל?
האם תרצו להמריץ כעת את מערכת החיסון שלכם כדי למנוע מחלות כרוניות בעתיד?
תבחין מיקרו-נוטריינט של WLAB מציע את השיטה המדויקת ביותר והמוכחת מדעית, למדידת חוסרים תזונתיים.


ויטמין A, ויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין B3, ויטמין B6, ויטמין B12, ביוטין, פולאט פנטוטנאט, ויטמין C, ויטמין D, ויטמין K, ויטמין E, סידן, מגנזיום, מנג,ן אבץ, נחושת, חומצות אמיניות, אספרגין, גלוטמין, סרין, חומצות שומן, חומצה אולאית, נוגדי חמצון, חומצה ליפואית, אלפא קו-אנזים Q10, ציסטאין, גלוטתיון, סלניום, כרום, רגישות לפרוקטוז, מטבוליזם של גלוקוז-אינסולין, מטבוליטים כולין, אינוזיטול, קרניטין, נוגדי חמצון כמכלול – עבור סך כל התפקוד של נוגדי החמצון, מערכת החיסוניות כמכלול – סך כל התגובה החיסונית.



לפרטים נוספים על הבדיקה

סל הקניות שלך ריק כרגע.

חזור לחנות