תסמינים של אי סבילות למזון
כאשר חווים תגובת IgG הספציפית למרכיב מזון מסוים, או 'אי סבילות' ספציפית למזון או משקה מסוים, הגוף עלול לייצר מגוון של תגובות דלקתיות, בזהותו בטעות את המרכיב התזונתי כאיום זר.
שלא כמו תגובות אלרגיות, תגובה זו עשויה להשתהות עד 72 שעות ולהשתנות משמעותית מאדם לאדם, ולבוא לידי ביטוי במערכת העיכול, בעור, במפרקים, בנשימה, ברמות האנרגיה ואפילו בבריאות הנפשית.
הידע אודות אי הסבילות האישית שלך לגבי מזונות ומשקאות, וההשפעה שיש להם על בריאותך ואיכות חייך, חשובים להבטחת הבחירות הטובות ביותר שיֵעשו בבניית התפריט שלך.
מהו אקנה?
אקנה (חַטֶּטֶת) הנה בעיית עור של גיל הנעורים, כאשר למעלה מ- 89% מבני העֵשרֶה סובלים ממנה, אף שהיא עלולה להתמשך גם בגיל מבוגר.
אקנה מתפתח כאשר נקבוביות העור נסתמות על ידי ייצור יתר של שומנים המהווים מצע מזון לחיידקים, מה שמוביל לדלקות מכאיבות. חוסר איזון הורמונלי, גורמים תזונתיים ודחק (stress) עלולים לגרום להיווצרות או להחמרה של האקנה.
תסמיני אקנה אופייניים הם:
- נקודות מעוררות כאב המופיעות על הפנים, על הגב ו/או על החזה
- דלקת ממושכת הגורמת לאדמומיות של העור
- נוכחות של 'ראשים לבנים', 'ראשים שחורים' ובמקרים חמורים, ציסטות
אם הנך מודאג/ת או מוטרדת ממצב עורך וחשה שאינך שולט/ת במצב האקנה, עליך לבקר אצל רופא המשפחה או רופא עור כדי לשלול כל בעיה בריאותית הגורמת לכך.
אם בעיית האקנה נמשכת, כדאי יהיה לבחון היטב את תפריט המזון שלכם, היות ויש קשר בין אקנה לבין תפריט המזון.
כפרטים, תגובותינו למזונות ולמשקאות אותם אנו צורכים שונות מאוד מאדם לאדם. מרכיב תזונתי העלול לחולל בעיות אצל האחד, עשוי להתקבל ללא כל בעיה אצל האחר. אצלנו ב- WLAB, אנו מכנים תופעה זו כ'טביעת האצבע' האישית הייחודית לנו.
עבור אלה הסובלים מאקנה, גילוי וידע אודות אי הסבילות האישית שלך לגבי מזונות ומשקאות, וההשפעה שיש להם על בריאותך ואיכות חייך, חשובים להבטחת הבחירות הטובות ביותר שינקטו לשם שיפור אופטימלי של תפריטך ואיכות חייך. זיהוי והימנעות ממזונות מסוימים אלה עשויים להיות צעד חשוב לשיפור מצב עורך.