הוא מצא את הפתרון לעצירויות, נפיחויות והקאות
כשאור ניסים, בן 28, קיבל את תוצאות בדיקת אי סבילות למזון ממעבדות wlab, הוא היה בדרך לטיול של שבוע בורשה. הוא הבין את גודל האתגר, אבל החליט להתחיל להמנע מהמזונות אליהם נמצא רגיש עוד במהלך הנסיעה: ״שיגעתי את המוכרים שיביאו לי דברים בלי בשר בקר או חלב, שני הדברים שנמצאו דומיננטיים ביותר בבדיקה. מהרגע שקיבלתי את התשובות לא עניין אותי כלום, רציתי לראות איך זה ישפיע עליי, ובאמת כבר בימים הראשונים ממש הרגשתי את השינוי״, מספר אור.
מאז שהיה ילד סבל ניסים מעצירויות שלוו בנפיחות קשה. הוא ביקר אצל רופא המשפחה באופן קבוע, עשה את כל בדיקות הגסטרו שנתנו לו ובין לבין לקח תרופות לזירוז מערכת העיכול. ״המצב הזה הפריע לי בכל שלב בחיים, בבית הספר, בצבא ובעבודה - לא הגעתי למשרד לפחות פעם בחודש, כשהרגשתי שהאוכל לא התעכל טוב. הייתי יכול לאכול סלט, ללכת לישון, להתעורר בבוקר ולהקיא את הכל - לא הבנתי מה קורה לי״, הוא נזכר.
לפני כחצי שנה הגיע אור למעבדות wlab ומשם הדרך לריפוי הסימפטומים שחווה על בסיס יום יומי הייתה קצרה: ״אני מרגיש הרבה יותר טוב וקליל. אני לא סובל מנפיחויות ובעיקר נהנה מהתחושה שמערכת העיכול פועלת על 100% ולא על 20% כמו שהייתי רגיל. כשאני חוטא לפעמים, אני מרגיש את זה באופן מיידי או אפילו יום אחרי. לפני כשבועיים לדוגמא, אמא שלי הכינה סלמון, שזה אחד הדברים שאסורים לי. לא יכלתי להגיד לא למנה שאני כל כך אוהב, אבל הבטן התנפחה לי ברמות לכמה ימים טובים אחרי שאכלתי אותה. אני בודק את הגבולות שלי, עושה נסיונות תוך כדי שאני יודע מה טוב לי ומה פחות. מהרגע בו התחלתי להיות מודע לנושא הזה, אני מנסה להתאים את עצמי כמה שאפשר, כשהשאיפה היא לשמור על התזונה רוב הזמן. אני זוכר את הבטן שלי עובדת שעות על שעות כשהייתי אוכל מעדן חלב קטן, בעוד שהיום אני יכול לאכול צלחת עמוסה בדברים שמערכת העיכול שלי מאשרת ולא להרגיש כלום - התהליך עובר לגמרי חלק״, צוחק אור.
היית ממליץ על הבדיקה לאנשים נוספים?
״מאוד. זה פשוט עובד״.