הדור הבא של עולם הרפואה
ליאת אהרון, בת 23, סטודנטית למדעי הרפואה, סובלת מכאבי בטן כבר 10 שנים. כשהכדורים שנתנו לה עבור ה״מעי הרגיז״ הפסיקו לעבוד גם הם, היא המציאה פתרון יצירתי במיוחד לבטן הנפוחה והייתה נשכבת עליה עד שזו הייתה נרגעת.
״ניסיתי לשים לב מה אני אוכלת אבל לא הצלחתי להבין את הקשר כי פעמים רבות הבטן הייתה כואבת אפילו מתוך שינה. ברגע שהיא הייתה מתנפחת זה היה נשאר ככה ליומיים ונראיתי כאילו אני בהריון מתקדם.
מעבר לזה שכאב לי, היה לי לא נעים חיצונית וניסיתי להסתיר אותה - לא הייתי הולכת עם חולצות צמודות נניח, רק עם רחבות. אם המעיים היו מתחילים בבלאגן באמצע יום לימודים אינטנסיבי כשאני בכיתה ולא יכולה לשכב, הייתי מסובבת את היד סביב הטבור, עד שהכאבים היו חולפים״.
לצד המגע איתו ניסתה ליאת לשכך את הכאבים, היא ישמה את מה שהרופאים הציעו ולקחה כדור לפני כל ארוחה ״זה הגביל אותי מאוד. הכדורים פתחו לי את התיאבון והייתי חייבת לאכול בתוך חצי שעה. חשבתי שעם התרופות אני מרגישה טוב אבל עכשיו אני יודעת איך זה באמת להרגיש טוב - הבטן לא קשה, לא כואבת בכלל. כשאני מסתכלת אחורה, הכל היה תקוע בתקופה ההיא - היה לי בלתי אפשרי להוריד במשקל לדוגמא, שעכשיו ירד בלי מאמץ.
אהרון חוזרת על המילים ״עכשיו טוב״ בהתרגשות, כמו מנטרה, כשהיא מספרת על החיים נטולי הכאב שאחרי בדיקת ״אי סבילות למזון״ - ״צריך להתרגל, לעמוד ולהסתכל מה בדיוק יש בכל מוצר בסופר, אבל זה שווה את זה. פגשתי בלימודים בנות שיש להן את אותה בעיה עם מוצרי מזון שונים ואנחנו מדברות על תחליפים - זה חשוב שאנשי רפואה יכירו טוב יותר את הקשר בין אוכל לתחושות הפיזיות. בשיעורי אנטומיה הבנתי שהבדיקות האלה צריכות להיות חובה - זה פשוט עושה טוב לגוף. אמא שלי הלכה לעשות הבדיקה ישר אחרי, היא הגיעה עם בעיות בבלוטת התריס וסימנים אדומים על העור וכבר עכשיו היא מרגישה אחרת״.
הדור הבא של עולם הרפואה מצהירה בבטחון ואנחנו רק מצטטים: ״תעשו את הבדיקה הזאת, היא תשנה לכם את החיים״.