עד הגרגר האחרון
עד הגרגר האחרון
גישרמו אריאל ברגר, הבחור בעל השם האקזוטי ביותר שתתקלו בו היום, עלה לארץ מארגנטינה והקים את חומוסיית ״באליחומוס״ בכפ״ס בעקבות אהבתו הגדולה לגרגר הקטן. בדיקת אי סבילות למזון שביצע לאחרונה הצביעה על רגישות למאכלים המככבים בתפריט המסעדה ובחייו - חומוס, טחינה, ביצים, ואפילו פטרוזיליה. בלב כבד, הוא הפסיק לאכול את המנה אותה הוא כל כך גאה להגיש, וכעת הוא מנסה באמצעות תזונה חדשה לשים סוף לאטופיק דרמטיטיס המלווה אותו מילדות.
״הדלקת הופיעה במפשעות ובבית השחי, באיזורים שנושמים פחות ומזיעים יותר״, נזכר ברגר בן ה27 בכתמי היובש המגרדים שצצו על העור: ״כשהייתי ילד זה הופיע לראשונה ברגליים, ובהתקפים חמורים -היה לי קשה ללכת״. הוא ביצע את בדיקות האלרגיה בקופת החולים פעם ועוד פעם אך מעולם לא קיבל תשובה ברורה - ״הסתובבתי עם המדבקות שלושה ימים על הגב, הכל יצא אדום ואמרו שאולי אני אלרגי לדבק, אז חילקו את זה אחרת, ניסיתי שוב ושוב, אבל הכל יצא אדום - זה היה פשוט לא הגיוני״.
בקר, עובש, דיו, חיטה, כותנה - גישרמו אובחן כרגיש לרשימה ארוכה ומייאשת של פריטים מעולמות שונים ולא הצליח להמנע ממגע איתם: ״אלה לא היו דברים שיכלתי פשוט להוריד כי הם סביבי כל הזמן - זה כמו שיגידו לך שאת אלרגית לאוויר״.
הרפואה הקונבנציונלית הציעה לברגר פתרון אחד ויחיד - משחת סטרואידים בה הוא השתמש באופן קבוע במשך שנים. הקרם הצליח להרגיע את האיזור, אבל לא סיפק ריפוי לגרד המתמשך: ״התרגלתי לחיות עם זה, אבל אם הייתי מזיע למחרת הכל היה חוזר״. עם פצעים מדממים ותסכול הולך וגובר הגיע גישרמו לקרוב משפחה לטיפול בדיקור סיני. המחטים הקלו משמעותית על המצב אך כשקרוב המשפחה נפטר, חזר גישרמו לנקודת ההתחלה: ״לא מצאתי מישהו אחר, זה לא עבד עליי יותר כמו שחוויתי איתו״.
בעקבות המלצת אמו, הגיע ברגר לבדיקת ״אי סבילות למזון״ במעבדות Wlab וקיבל לראשונה תשובות ברורות לשאלות אותן הוא צועק מגיל צעיר: ״התוצאות לא היו מעודדות״ צוחק גישרמו, ״יצאו לי 76 מאכלים שאני רגיש אליהם, אבל הפעם זה משהו שאני מבין ויכול לשנות - מדובר במזון ולא בכל אלמנט שנמצא בסביבה שלי״.
הוא הוריד 10 קילו בחודש הראשון לתזונה החדשה אשר איתם ירדה גם תכיפות השימוש במשחת הסטרואידים: ״נמנעתי מהכל בבת אחת, במשך שלושה חודשים לא נגעתי בכלל במאכלים שיצאה לי רגישות אליהם. עכשיו אני מנסה לאט לאט להחזיר דברים לתפריט. לפעמים זה קשה, אם הולכים לארוחה משפחתית צריכים לדאוג לדברים מאוד מסוימים עבורי. אם אני מוזמן לאכול בחוץ או אצל חברים, אני דואג לחטוף משהו לפני או לוקח ממה שאפשרי לי. זה נשמע מסובך, אבל זה לא סוף העולם״.
בגוף רגוע ותקווה חדשה לחיים ללא המחלה הכרונית, גישרמו ממליץ על הבדיקה לכל מי שחפץ בתשובות ומוכן לעשות צעד קדימה לקראת בריאות שלמה: ״מצאתי כיוון טוב מאוד, אני בדרך״.